I väntan på premiären

I

Ska jag vara helt ärlig har jag inte vågat spela mot en annan människa ännu, efter min “comeback” till schacket. Jag är alldeles för rostig och behöver så mycket tid för att tänka igenom varje position. Ingenting går automatiskt eller i gamla hjulspår. Även ett parti med 30 minuters betänketid per person känns alldeles för snabbt än så länge. När man spelar med någon på nätet kan man ju inte heller ta ett break när hjärnan börjar koka. Vilket jag gärna gör, än så länge. Då är det bra att spela mot telefonen, så kan man ta upp partiet igen när suget återvänder.

Men jag pluggar teori och spelar mot olika AI-spelare i telefonen, och snart – mycket snart – tänker jag begå min premiär på någon bra schacksajt. Att spela mot andra människor är förstås betydligt roligare i längden, och jag ser fram mot att få en officiell rating som man kan jobba på att förbättra. Det blir en morot.

Jag ser på en del streamare också. Deniz Arman som kommenterade Tata Chess tycker jag är behaglig att lyssna på, och ödmjuk till skillnad från en del duktiga schackspelare. En tysk som kallar sig hard_defender gillar jag också. Vissa andra är lite skrikiga för min smak.

Under tiden jobbar jag med att få upp de viktigaste sidorna på sajten. Taktik, strategi, mattbilder, schackböcker, ja vi får se. Målet är att ha en ganska kompakt men stark sajt som kan fungera som resurs för andra som vill utveckla sitt schackspelande. Vi får se hur det går. Säg gärna till om du saknar något (eller gillar något)!

About the author

Suddoman
By Suddoman

Schackblogg