Om Schacktips.se

O

Schack är svårt, tycker jag. Jag har spelat ganska mycket till och från. Läst en hel del böcker (det var på den tiden man läste böcker). Ändå sitter jag ofta och stirrar på schackbrädet med samma gamla fråga i huvudet: “Vad gör jag nu då?”

Syftet med den här sajten är att dokumentera min resa tillbaka till schacket, samla de kunskaper jag hämtar upp längs vägen och förhoppningsvis hjälpa en och annan att bli en bättre schackspelare.

Med grundläggande kunskap och en praktisk metod för att fatta beslut vid brädet borde det gå att bli bättre. Man borde kunna nå en nivå där man kan spela spännande och roliga partier mot jämbördiga motståndare utan att behöva skämmas för sig. Utan att behöva ge upp och lägga av med schacket för gott, nu igen.

Det är den resan jag försöker göra nu, och det som jag lär mig under resans gång kanske du också kan ha nytta av.

Om mig

Jag är en vuxen som är för dålig på schack men vill bli bättre. Du kanske är en ung människa som lära dig mer om schack, eller till och med ett barn. Eller så är du också vuxen och har en längtan efter att bli en hyfsat solid schackspelare – trots att du inte är geni. Jag hoppas att mina små fragment av lärdom kan komma till nytta. Om du redan är en spelare av klass är det mer tveksamt om jag har något att ge dig. Det skulle vara ett gott skratt i så fall, på min bekostnad. Det bjuder jag på!

Schackblogg