Rating 1000 efter vinst på tid

R

Att vinna på tid kan väl inte höra till vanligheterna när spelarna har 24 timmars betänketid för varje drag, som i Dagligschacket på chess.com. Det var ändå vad som hände mig nyss när min motspelare timade ut.

En något snöplig seger kanske, men den tog mig över “drömgränsen” 1000 i rating. Och jag hade i alla fall inlett ett intressant anfall:

Blasogaming – Suddoman

Motståndaren hade missat att bonden på g2 är låst framför kungen pga tornet på g6 och att jag kunde slå på h3 ostraffat. Nu är det ju schackmatt på g2 om vit inte aktar sig, men även med det hotet parerat hade fortsättningen varit spännande.

Så, rating på 1000 check. Nästa mål är 1100 och sen 1200. Når jag 1200 så, jag vet inte, då är jag positivt överraskad. Men mitt långsiktiga mål är ändå lite högre än så. Jag vill bli en solid schackspelare. Vet inte exakt vad det innebär i rating, vare sig på chess.com eller i ELO-rating. Jag får luska i det så jag vet vad jag siktar på.

Tips: Glöm inte att plugga schack mellan partierna!

About the author

Suddoman
By Suddoman

Schackblogg